Grejbanken

Grejbanken i Ringkøbing-Skjern kommune har til formål at hjælpe foreninger, klubber og frivillige fællesskaber med at få nem og billig adgang til forskelligt udstyr, ved at de nemt kan låne af hinanden.

Alle foreninger, klubber og frivillige fællesskaber, som er registreret i ForeningsPortalen i Ringkøbing-Skjern kommune, kan låne ting af hinanden i Grejbanken.

For at blive oprettet som bruger i grejbanken (og dermed få mulighed for at låne andres grej) skal din egen forening være villig til at stille noget af jeres eget grej* til rådighed for andre foreninger i Ringkøbing-Skjern kommune.
* Eller fx nogle arbejdstimer, hvis I ikke selv ejer noget grej endnu.

Sådan fungerer det

NYE BRUGERE kontakter FrivilligVest for at få brugernavn og password.
EKSISTERENDE BRUGERE logger ind via knappen på denne side.

Alle forespørgsler håndteres automatisk gennem kalenderfunktionen i Grejbanken, hvor der opereres med tre farvekoder:

  • HVID: Den pågældende ting er ledig.
  • RØD: Den pågældende ting er udlånt.
  • GUL: Den pågældende ting er booket, men forespørgslen er endnu ikke bekræftet af ejeren.

Brugervilkår

EJEREN stiller sit grej til rådighed for andre på selvvalgte udlånsbetingelser og har selvfølgelig selv førsteret til at booke sit eget grej. Det er også EJEREN der suverænt beslutter, hvem de vil låne ud til.
Eventuel pris på leje, forbrugsmaterialer eller andre særlige betingelser skal tydeligt fremgå af varebeskrivelsen.
EJEREN skal sikre at udstyret fungerer, når det afhentes og skal informere LÅNEREN om, hvordan tingene anvendes korrekt.

LÅNEREN er ansvarlig for selv at afhente og senere tilbagelevere det lånte hos EJEREN indenfor den bookede tidsfrist.
LÅNEREN er ansvarlig for at passe på tingene og sørge for at de returneres i rengjort og funktionsdygtig tilstand, så de umiddelbart er klar til brug med det samme for den næste bruger.

Erstatningsansvar

Såfremt der sker skader på det lånte grej (eller opleves funktionsfejl) er det LÅNERENS ansvar hurtigst muligt at give direkte besked til EJEREN og aftale, hvordan og hvornår skaden udbedres.

Hverken EJEREN eller FrivilligVest kan på nogen måde gøres ansvarlig for eventuelle indtægtstab eller eksterne omkostninger som følge af fejl på udstyr, der er lånt gennem Grejbanken.

LÅNEREN skal reparere eller erstatte eventuelt ødelagt grej til tilnærmelsesesvis samme tilstand, som da det blev udleveret.

Ejerforhold

Alle varer i Grejbanken er ejet af de forskellige foreninger og ethvert udlån er en sag mellem EJEREN og LÅNEREN.

Grejbankens IT-løsning er ejet og financieret af FrivilligVest, som stiller løsningen vederlagsfrit til rådighed for brugerne.

Historie

Grejbanken er udviklet i 2021-2022 samarbejde mellem FrivilligVest, Ringkøbing Udviklingsforum og IT-virksomheden InfoShare.Ranunkelvej 1-3, 6900 Skjern
Tlf. 82306770 | Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.