Sådan stifter I en ny forening

Hvis I gerne vil starte en helt ny forening, er der en lang række ting der skal være styr på, for at opfylde alle formalia og krav fra bl.a. kommunen og pengeinstitutterne.

Nogle af disse kan med fordel gøres i en bestemt rækkefølge.
Vi anbefaler denne 9-trins raket:

 1. Blandt de interesserede samler du en styregruppe på mindst 3.
 2. Styregruppen skriver et udkast til foreningens kommende vedtægter. 
  Klik her for at finde inspiration (link til DGI)
 3. Styregruppen inviterer til stiftende generalforsamling
 4. På den stiftende generalforsamling diskuteres og besluttes foreningens vedtægter
 5. På den stiftende generalforsamling vælges foreningens bestyrelse, der som minimum skal bestå af tre personer med følgende funktioner: formand, næstformand og kasserer.
 6. Formanden (eller en anden i bestyrelsen) søger om et CVR-nummer til foreningen i Det Centrale Virksomhedsregister. Vedtægter og bestyrelsesoversigt skal uploades. Se også: virk.dk

   

 7. Formanden (eller en anden i bestyrelsen) kontakter et selvvalgt pengeinstitut og beder om at få oprettet en Foreningskonto. (jeres vedtægter, bestyrelsesliste og CVR-nummer skal medbringes)
 8. Formanden (eller en anden i bestyrelsen) opretter foreningen i ForeningsPortalen (Husk at have følgende dokumenter klar: jeres CVR-nummer, vedtægterne, bestyrelseslisten samt referatet fra den stiftende generalforsamling.
 9. Formanden (eller en anden i bestyrelsen) kontakter mindst to forsikringsselskaber for at få tilbud på en arbejdsskade-forsikring som skal dække både jeres medlemmer, de frivillige hjælpere og jeres bestyrelse.

Vi deltager gerne i et møde for at hjælpe jer med at få overblik over alt det, der skal gøres. Vi kan også hjælpe jer med udkast til jeres kommende vedtægter  og/eller stille op som dirigent på jeres stiftende generalforsamling.
Skriv til: frivilligvest@frivilligvest.dk