Fundraising

“Fundraising” er et engelsk ord, som i de seneste år har vundet indpas i det danske sprog.

Det betyder kort og godt: “at arbejde med at rejse kapital til et bestemt formål”.

Og der er mange muligheder for at rejse kapital; 
Alene i Danmark har vi cirka 6.000 forskellige fonde, puljer og legater, som tilsammen støtter alle mulige og umulige formål.

I skal dog være opmærksomme på, at de forskellige tilskudsordninger, puljer og legater har hver sit sæt af kriterier for, hvad de kan og vil støtte.

Det har den fordel, at de tilsammen dækker rigtig mange forskellige behov, men det nødvendiggør samtidig, at du som ansøger bruger tid på at vælge rigtigt.

Hvem vil støtte jeres formål?

Der er ingen grund til at spilde tid på at skrive en ansøgning til et fond, som ikke dækker jeres formål.

Derfor starter al god fundraising med at definere, præcist HVAD i vil, og derefter undersøge, HVEM der (måske) vil støtte jeres formål og dermed være relevante at sende en ansøgning til.

“I gamle dage” kunne man låne en bog på biblioteket med de mange legater og fonde. I dag er der adskillige onlineløsninger, både til at til at finde og udvælge fondene og til at sende den konkrete søgning.

Vi anbefaler, at I starter med at kigger på dem her:

Få et gratis login til fonde.dk

Samtlige foreninger, der har sit virke i Ringkøbing-Skjern kommune, kan få GRATIS adgang til den store database på www.fonde.dk, hvor I kan søge blandt mere end 15.000 fonde, læse om deres tildelingskriterier og ansøgningsfrister samt finde gode råd til ansøgningen.

Kontakt FrivilligVest, hvis din forening har brug for et gratis login til fonde.dk:

Telefon: 82 30 67 70
E-mail: frivilligvest@frivilligvest.dk 

Video-inspiration om fundraising

Den 14/9-20 afholdt FrivilligVest et arrangement i Herborg Fritids- og Kulturcenter for foreninger og frivillige i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Her blev afsløret tips og idéer til en succesfuld fondssøgningsproces af Rasmus Munch, der har arbejdet med fundraising i mere end 10 år og gennem årene har hjulpet mange foreninger med at rejse penge.
Derudover er er Rasmus Munch medejer af fundraiseren.dk og fonde. dk, som er Danmarks mest opdaterede fundraisingportal – et online værktøj, der understøtter arbejdet med fundraising.

I nedenstående links kan du se og gense de mange gode råd i mindre bidder (incl. undertekster)

Kursus/Workshop om fundraising

Et par gange om året holder vi et aftenkursus med tips og tricks til effektiv, målrettet fundraising.

Klik her for at finde det næste fundraisingkursus i vores aktivitetskalender.