Bliv event-frivillig, når du har lyst

Hvis du har lyst til at være frivillig i nogle få timer ad gangen uden andre langsigtede forpligtelser, så kan du komme med i westCREW, som er Ringkøbing-Skjern Kommunes event-frivilligkorps.

Du bliver en del af et unikt fællesskab, som på frivillig basis hjælper ved forskellige arrangementer og således er med til at skabe gode oplevelser for borgere og turister i vores lokalområde.

Du bestemmer selv, hvilke opgaver du vil udføre, hvem du vil hjælpe og hvornår du vil afsted.

Konceptet er skruet sådan sammen, at du aldrig bliver sendt alene ud på en opgave. Vi ved nemlig, at magien blandt de frivillige skabes “ude bagved i sofaen”, når der er pause.
– eller sagt på en anden måde: Der er jo ingen der synes, det er fedt at slæbe 100 stole eller rulle kabler ud, men alle synes det er dejligt at gå og hyggesnakke med alle de andre frivillige. Og det er lige præcis derfor, vores frivillige kommer igen og igen.

Hvad får du selv ud af det?

Du får IKKE løn (det er faktisk derfor, det hedder “frivilligt arbejde”), men vi tilbyder noget andet og meget mere værdifuldt:

  • Først og fremmest bliver du en del af et hyggeligt fællesskab, som mødes rundt omkring.
  • Du kommer med “bag kulissen” og oplever noget andet og mere, end dét publikum ser.
  • Du bliver en gang imellem inviteret til særlige ‘Tak for hjælpen’ -arrangementer sammen med andre westCREW’ere.
  • Du får udleveret en virkelig lækker jakke og en tilhørende T-shirt, som begge er med til at synliggøre dit tilhørsforhold til westCREW.
    Og JA, tøjet må meget gerne bruges i din egen fritid. Så kan vi nemlig genkende og sige hej til hinanden, når vi mødes rundt omkring. Og samtidig medvirker du til at skabe synlighed og reklame for konceptet.

Hvad laver vi i westCREW?

Som frivillig i westCREW vil du blive tilbudt opgaver indenfor en bred vifte af arrangementer; fx til sommerfester, museumsaktiviteter, festivaler, fødevareevents, sportsstævner og “open by night”.

Opgaverne til de forskellige begivenheder vil være meget forskellige og afhænger helt af, hvad den pågældende arrangør har behov for.

Opgaverne kan eksempelvis være:
Billetsælger, velkomstvært, kaffebrygger, bålpasser,  madudbringer, parkeringsvagt, brandvagt, bartender, scenecrew eller chauffør.

Fælles for alle opgaverne er, at de er vigtige for at arrangementet bliver en succes. 

Meld dig til her

Selve tilmeldingen foregår i vores onlinedatabase som hedder “CrewNet”, hvor du bliver bedt om at indtaste en række oplysninger om dig selv samt vælge, hvilket af de frivillige teams, du har lyst til at blive en del af.

Alle de indtastede oplysninger er naturligvis beskyttet i henhold til Persondataloven.

Efterfølgende vil du kunne redigere og slette dine egne oplysninger ved at klikke ind på MIN SIDE med dit selvvalgte password.

Kontakt os

westCREW konceptet ejes og koordineres af FrivilligVest, som er Ringkøbing-Skjern kommunes frivilligcenter.

Du fanger os nemmest på: 
Telefon: 8230 6770 eller 
E-mailfrivilligvest@frivilligvest.dk

FrivilligVest
c/o Smedenes Hus
Bredgade 77
6940 Lem St.

Tak til

Eventfrivilligkorpset ReThinkers i Århus, som drives af turistorganisationen Visit Aarhus. De har velvilligt delt en masse af deres mangeårige erfaringer med os her i opstartsfasen. Vi har også haft stort udbytte af at deltage i deres inspirerende “Masterclass i frivillighed”, som vi varmt kan anbefale til alle andre, der tænker på at etablere et eventfriviligkorps.

Eventfrivilligkorpset CPH Volunteers i København, der drives af Københavns Kommune. CPH Volunteers har velvilligt ladet os teste vores idéer i deres store, velfungerende frivilligdatabase iVolunteer. Det er vi meget taknemmelige for, da det muliggjorde at vi selv kunne høste en masse praktiske erfaringer inden vi selv valgte den permanente løsning.

Ringkøbing-Skjern Museum, som velvilligt samarbejdede om et pílotprojekt i efteråret ’20 med en række ægte events, som dog desværre ikke kunne gennemføres på grund af Covid-19 restriktionerne.

Med venlig hilsen
FrivilligVest