“Try To Break The Circle” er en skulptur fra 2019, udført af kunstneren Henrik Busk Andersen.
Kunstværket ligger ned på fliserne på Museumspladsen i Ringkøbing – og må gerne betrædes!
Kunstværket består af to cirkler med bronze-fodspor, der går i samme retning.

Klik her for at læse artikel om skulpturen i Dagbladet Ringkøbing-Skjern den 1. maj 2019. 

Men fra den 7. april 2024 vil nogle af fodsporene gå i den modsatte retning! Den dag afsløres tre nye fodspor med navn og årstal på en lokal Mønsterbryder, en der har turdet gøre noget helt anderledes end det forventede, en der har brudt normer og mønstre og har leveret en helt ekstraordinær frivillig indsats.

Ringkøbing Skjern Kommunes Kultur- & Fritidsudvalg har siden 2021 udnævnt “Årets Mønsterbryder” i forbindelse med WestAwards, som er Kommunens store fest for frivilligheden, der holdes hvert år på den sidste fredag i januar måned.

Her er vores mønsterbrydere:
2021 – Emil Sloth Sig, for sit initiativ med at etablere foreningen WestCoastPride for LGBTQ+ personer i Ringkøbing-Skjern Kommune.

2022 – Martin Alskov-Nilsson, for sit initiativ med at etablere foreningen VeteranerVedFjorden, for veteraner og pårørende i Ringkøbing-Skjern Kommune.

2023 – 14 årige Thilde Tøt Thomsen, som på trods af sin egen uhelbredelige hjernetumor har iværksat en utrættelig, kæmpestor indsats for at sætte fokus på cancer. Thilde samlede på få måneder cirka 750.000 kroner ind til – ikke sig selv – men til den landsdækkende kampagne ”Knæk cancer” med håb om at alle engang i fremtiden kan helbredes for kræft.

2024 – Vinderen afsløres til WestAwards i januar 2025. Kandidatforslag til “Årets Mønsterbryder 2024” kan indsende til: fritid@rksk.dk