Projekter

Mestring af Projekter

Mestring af Projekter er en kursusrække med forskellige temaer indenfor projektledelse for frivllige og ildsjæle.

I sammensætter selv kursusrækken med de temaer I har brug for. Temaerne er: Projektorganisering, Økonomi & Fundraising, Kommunikation, Evaluering & afslutning.

Følg med her på siden under Aktiviteter, når vi løbende lægger nye begivenheder op i forhold til inspirationsaftner og workshops med de forskellige temaer. Du kan finde dem lige her: https://www.frivilligvest.dk/arrangementer


Naturen Gør Alle Børn Glade

Projektet Naturen Gør Alle Børn Glade har blik for sårbare børn og unge og er særligt relevant for foreninger, der tilbyder friluftsaktiviteter med struktur og klare rammer.

Banker dit foreningshjerte for ALLE børn?
Så er det måske din forening vi står og mangler. Med projektet Naturen gør ALLE børn glade, er det naturen der sætter rammen for at få sårbare børn og unge til at dyrke mere idræt.
Ved at deltage i projektet opnår foreningen synlighed og anerkendelse – og gør samtidig en forskel for sårbare børn og unge.

Naturen Gør Alle Børn Glade er et samarbejde mellem FrivilligVest og DGI Vestjylland.
Læs mere om projektet på DGI Vestjyllands hjemmeside


Lydavis

Lydavisen er et gratis tilbud til alle i Ringkøbing-Skjern Kommune, der pga. syns-, læse- eller andet handicap har svært ved at læse en avis og følge med i de lokale nyheder.

Lydavisen indtales på en CD, og sendes til brugerne. Lydavisen redigeres og indlæses af frivillige ved FrivilligVest.


Hjælpen er nær

Hjælpen er nær er et frivilligt tilbud om "hjælpende hænder" til små opgaver, som Hjemmeplejen ikke udfører.

Hjælpen er nær er et samarbejde mellem Ældresagen i Ringkøbing-Skjern Kommune, Sundhed & Omsorg og FrivilligVest.


Bydelsmødre

Vi er i proces med at oprette et projekt, der hedder Bydelsmødre.

Baggrunden for det nye projekt er, at vi i Ringkøbing-Skjern har mange udenlandske tilflyttere fra bl.a. Østeuropa. Særligt kvinder, der ikke er på arbejdsmarkedet, kan nemt føle sig isolerede.
Projektet går kort fortalt ud på at uddanne en række frivillige ambassadører i lokalområderne. Ambassadørerne vil efter en kort uddannelse over 8 moduler, blive klædt på til at vejlede de øvrige udlændinge i området.

Se kort om projektet her.


Søndagsaktiviteter

Søndagsaktiviteter er gratis aktiviteter den sidste søndag i måneden.

Aktiviteterne er en oplagt mulighed for at opleve den skønne natur, den interessante frivillighed, kultur, historie og meget mere i hele Ringkøbing-Skjern. Turene har fokus på bevægelse og hygge.
Søndagsaktiviteterne er et samarbejde mellem DGI, FrivilligVest, Ringkøbing-Skjern Museum, Kultur, Natur & Fritid og Sundhedscenter Vest i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Aktiviteternes ”intensitet” svarer til en gåtur på ca. 5 km, hvis ikke andet er beskrevet under den enkelte tur.


Tag mig med ud, Bedstefar

FrivilligVest, Ringkøbing-Skjern Museum, Land, By & Kultur, Sundhedscenter Vest og Aktivitetscentret har i samarbejde søgt penge hjem til et projekt, hvor målet er at få flere ud i den bynære natur.

I projektet er der primært fokus på børn og ældre, men det er hensigten, at projektet kan komme alle aldersgrupper til gavn. Som udgangspunkt arbejdes der med at lave materiale og forskellige inspirationsevents, som skal vise, hvor let det er at komme ud og bruge naturen, og hvad man kan lave sammen.

De første inspirationsevents kommer til at foregå i forår/forsommer 2020.


Handicapfritid

Handicapfritid.dk er en hjemmeside med et klart formål; nemlig at give mennesker med forskellige funktionsnedsættelser en mulighed for nemt at orientere sig i alle de spændende aktiviteter, det er muligt at deltage i.

Vi håber, at såvel foreninger som virksomheder har lyst til at blive medlem af siden, og derved få netop deres aktiviteter markedsført på endnu en platform.

Hjemmesidens etablering er sket på baggrund af et initiativ som Ringkøbing Handicapidrætsklub tog sammen med Parasport Danmark i 2012. I dag står der en frivillig forening bag hjemmesiden, der sammen med FrivilligVest sørger for alt det der skal til for, at Handicapfritid.dk kører.


Frivillig365

Frivillig365 er en vandreudstilling om al den frivillighed, der er i Ringkøbing-Skjern Kommune blandt både unge, ældre, børn og voksne.

Kender du en idrætshal, et foreningshus, et værested, et sognehus, bibliotek eller et helt andet sted, som er interesseret i udstillingen, så kommer vi gerne og hænger den op. Udstillingen indeholder 14 billeder og 4 faktaplancher om frivillighed og kan lånes gratis.

Hvis du er interesseret, kan du kontakte os på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 8230 6770, så laver vi en aftale.

Vi glæder os til at få udstillingen ud og vandre.


Boblberg.dk

Ringkøbing-Skjern er en del af Boblberg.dk

På Boblberg.dk bobler det med interesser og sociale fællesskaber i Ringkøbing-Skjern.

Boblberg er en borger-til-borger-portal med over 280.000 medlemmer fra 30 af landets kommuner, og der kommer løbende flere til. Her har du mulighed for at oprette opslag i form af bobler, som inviterer til aktiviteter, interesser, frivillige, oplevelser og meget mere i fællesskab med andre. Gennem boblerne kan du møde andre med samme boblende interesser, såsom nogen at træne med, strikke med, lave mad sammen med eller blot nogen med samme ønske om at starte nye venskaber.

Det er nemt at komme i gang. Det eneste du skal gøre er at gå ind på www.boblberg.dk, oprette en profil og så er du allerede klar til at lave din første boble.

Ranunkelvej 1-3, 6900 Skjern
Tlf. 82306770 | Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.