Find den billigste bank til din forening

”Bemærk, at linket er fra 2020, så der kan være sket store ændringer”

I den seneste tid har der været en del debat i medierne om at stigende bankgebyrer og negative renter er ved at kvæle nogle af de mindste foreninger, desværre også her i kommunen.
Hos FrivilligVest er vi meget opmærksomme på situationen og vi har tre indsatser på området:

  1. På den helt korte bane opfordrer vi samtlige foreninger til at skaffe sig et præcist overblik over jeres nuværende bankaftale; både alle udgifterne i form af renter og de forskellige gebyrer, men også alle de eventuelle sponsorindtægter, som jo både kan være rede penge, men også de lidt mere skjulte tilskud til fx tøj, avisannoncer eller husleje. Når I har det samlede overblik tager I en snak med jeres nuværende bankrådgiver og spørger ind til, om I mon kan få en en bedre aftale.
    Hvis den forhandling ikke hjælper anbefaler vi, at I læser videre på denne side og undersøger mulighederne for at skifte til et andet pengeinstitut.

  2. På den lidt længere bane vil vi gennem vores plads i Frivilligrådet i Ringkøbing-Skjern kommune i de kommmende måneder arbejde for at motivere Socialudvalget til at ændre i tildelingskriterierne for §18-midler således at fremtidige tilskudsmodtagere må anvende en lille del af tilskuddet til bankgebyrer og andre administrationsomkostninger.

  3. På den lange bane er FriSe (som er paraply-organisationen for de 68 danske frivilligcentre) med i en nyetableret arbejdsgruppe hos Finans Danmark, hvor de skal formulere forslag til folketingspolitikerne om at ændre hvidvaskloven, så kravene til foreningerne og bankerne lempes. Læs mere om det arbejde her

Enorme forskelle fra bank til bank

Der kan være tusindvis af kroner at spare fra den ene bank til den anden. Det viser en prissammenligning fra Civilsamfundets Videnscenter, som er lavet på baggrund af en spørgeundersøgelse til alle landets pengeinstitutter.

Selve oprettelsen af en foreningskonto varierer fra NUL og helt op til 5.000 kroner. Dertil kommer at der er store forskelle på både de faste, årlige omkostninger og på de lejlighedsvise omkostningerne ved fx ændring af vedtægterne eller skift af kasserer.

Hele undersøgelsen er offentliggjort i www.altinget.dk den 21. oktober 2020.


Ranunkelvej 1-3, 6900 Skjern
Tlf. 82306770 | Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.